Kategorier
Målning

Målare hjälper dig med svårhanterlig färg på Södermalm

Målare på Södermalm hjälper dig när det är dags att måla om hemma. Särskilt om du valt en snygg men svårhanterlig färgtyp som trendat på sociala medier.

I dag finns ett flertal olika typer av färg att välja mellan när det är dags att måla om. Linoljefärg och äggoljetempera är två exempel på färgtyper som blivit mycket populära i bland annat sociala medier. Däremot är de lite knepiga att få till IRL, och det finns all anledning att vända sig till expertisen när man vill använda dessa färger.

En bra målare kan råda dig till vilken färg som kommer fungera bäst i just din lägenhet. Även om du fastnat för en trendig färgtyp på Instagram kan den vara mindre passande till dina väggar. Beroende på vilket material det är i väggarna och eventuella ojämnheter kan det fungera bättre med en annan typ av färg. Detta kan du fråga din målare mer om.

Anlita målare – begär offert och be om tips

När du letar efter en målare på Södermalm ska du självklart begära in en ordentlig offert. Det bör framgå av offerten om målaren räknat med ROT-avdrag eller inte. Du ska kunna veta vad slutkostnaden för arbetet blir redan innan arbetet börjar, såvida inte det dyker upp oväntade omständigheter under arbetets gång.

Var också öppen för förslag från din målare om det kanske inte alls är en färg som ska upp på dina väggar, utan en tapet. Det finns många spännande alternativ inom tapet idag som kan ge ett precis lika naturligt resultat som en oljebaserad färg. Till exempel menar många trendexperter att strukturtapeten är på väg tillbaka in i modet.