Kategorier
Målning

Så kan en målare på Östermalm ge budgivningen en knuff

Fråga din mäklare om det är läge att anlita en målare på Östermalm inför din försäljning. Ett gott intryck av lägenheten kan påverka budgivningen positivt.

Inför en lägenhetsförsäljning på Östermalm kan det vara klokt att se till att alla ytskikt är i gott skick. Detta bör ske innan visning. Till exempel kan du välja att måla om dina väggar, lister och tak inför visning. På så sätt maximerar du dina möjligheter till stort intresse från spekulanterna. Din mäklare kan berätta mer om läget på bostadsmarknaden just nu.

Om du väljer att måla om med tanke på en stundande försäljning, är det av stor vikt att resultatet av målningen upplevs fackmannamässigt utförd. Idén med att måla om inför försäljning är att potentiella köpare inte ska behöva göra arbetet efter köp, och alltså inte räkna ned sitt maxpris i en budgivning med kostnaden för målerier.

Därför kan det vara värt att anlita målare inför försäljning

När du väljer att anlita en målerifirma på Östermalm bör du självklart be om offert på arbetet. Målerier ingår i ROT-avdraget, och kostnaden för arbetet kommer alltså bli mindre än utan ROT. Fråga om målaren räknat sin offert med eller utan ROT, om det inte tydligt framgår i offerten.

Om du tvekar inför att måla om lägenheten inför försäljning, kan du be din mäklare om ett omdöme av lägenheten i befintligt skick mot vad hen tror den skulle kunna vara värd ommålad. Psykologi spelar en stor roll vid budgivning, och att lägenheten upplevs fräsch och nymålad kan påverka slutpriset i positiv riktning.