Kategorier
Bygg

Relining i bostadshus i Stockholm

Om byggnaden är gammal kan det finnas ett behov för stambyte. Vill man inte riva upp väggar och golv kan man göra en relining i Stockholm som är mindre stökig.

Det lilla flerfamiljshuset hade nyligen blivit renoverat invändigt. Troligtvis för att säljaren skulle få mer pengar för huset. Problemet var bara att Krister som ville köpa fastigheten till sist visste om att rören var under all kritik. Så den planen hade gått om intet då de nästan fick ge bort fastigheten.

Nu hade han ett dilemma. Han behövde fixa rören men ville inte bryta upp badrumsväggar och annat för att göra det. Visst var badrummen renoverade med billigt material men de var rena och bra gjorda. Han kontaktade ett företag som arbetade med relining för att höra om de hade tid och framför allt vad det kostade.

Relining ett renare val

Det visade sig att det kostade ungefär samma som stambyte men han skulle slippa att bryta upp väggar och allt skulle förbli oförstört. Företaget som gjorde effektiv relining i Stockholm skulle börja med att filma i rören för att se hur de såg ut. Sedan skulle rören spolas rena och filmas igen.

Krister hade haft rätt. Rören behövde verkligen fixas. Efter filmningen skulle en plastbeläggning sättas in i rören, för att klara det använde de lufttryck. Jobbet var tidskrävande men personalen gjorde verkligen ett bra jobb. När de var klara gjordes ytterligare en kontroll för att försäkra att allt såg bra ut. Nu var den viktigaste investeringen gjord.