Kategorier
Elektriker

Gammalt hus får nytt ljus av elektriker på Kungsholmen

Husets ledningar var under all kritik. De var inte bara konstigt dragna utan även gamla. En elektriker från Kungsholmen skulle få göra om allt innan inflytt.

Huset borde egentligen ha rivits. Men Anita hade inte hjärta att göra det. Huset hade tillhört hennes älskade moster som vägrat sälja. Då hon flyttat in på ett vårdboende hade det stått tomt längre än något hus egentligen skulle klara. Färgen hade flagnat. Trappan till ytterdörren hade murknat och några fönster hade krossats.

Det såg ut som de ödehus Anita brukade stöta på i skogen när hon var liten. Efter att ha talat med en byggfirma fick hon veta att huset kunde räddas men att det skulle ta lång tid att återställa det till sin forna glans. Något som inte gjorde något tyckte hon. Det skulle vara värt det när det till sist stod klart.

Elektriker gjorde ett jättejobb

Medan det yttre blev renoverat av hantverkare fick en elektriker på Kungsholmen det enorma jobbet att gå igenom all el i huset. Anita visste att kablarna var dragna fel och de ljusknappar som fanns inte var kopplade till rätt rum. Det tog honom månader att få ordning på alla sladdar.

Senare skulle samma elektriker installera både spis, vitvaror och tvättmaskin. Det var en mycket duktig elektriker och hon var tacksam att hon hade anlitat honom tidigt så att han inte hade haft annat jobb när hon behövde honom. Nu fanns hans mobilnummer på hennes kylskåp tills hon behövde en elektriker igen.